Zapečeni feta sir sa medom po grčkom receptu je tipičan za Mediteran i savršeno balansira slako i slano.

Sastojci:
- 230 g feta sira
- 2 kašike meda
- 1 kašika sjemena susama
- 1 kašika maslinovog ulja
- svježe grančice majčine dušice (za ukras, po želji)
- hrskavi hljeb, za serviranje
Recept za zapečeni feta sir sa medom:
Kako biste pripremili sir na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 200°C. Prebacite feta sir u posudu za pečenje manje veličine. Pokapajte maslinovo ulje ravnomerno preko sira, a zatim obilno sipajte med po površini sira. Pospite susamom i malo ga utapkajte u sir.
Prebacite posudu u zagrejanu rernu i pecite 15 minuta, ili dok feta ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 1-2 minuta. Ukrasite svježim grančicama majčine dušice. Servirajte odmah sa hrskavim hljebom. Uživajte!
(MONDO/Stvar ukusa)