• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za ručak: Jednostavne lazanje sa pasuljem

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Lazanje sa pasuljem se vrlo jednostavno prave i vrlo su bogate filom.

 recept lazanje s pasuljem Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 mali luk, isjeckan
  • 1 čen bijelog luka, vrlo sitno isjeckan
  • 400 g pasulja iz konzerve, ocijeđenog
  • 400 g paradajza isječenog na kockice
  • ½ crvene paprike, sjeckane
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike višenamjenskog brašna
  • 360 ml mlijeka
  • 120 g rendanog parmezana
  • 4 tijesta za lazanje
  • 115 g rendanog kačkavalja
Zašto je korisno jesti pasulj?

Pasulj je vrlo koristan za ljudski organizam, jer je bogat vlaknima i tako pomaže rad probavnog sistema. Takođe ima visok sadržaj antioksidanasa i fitonutrijenata, pa ima i antiinflamatorna svojstva. Ima visok nivo kalijuma pa pomaže u radu srca, a zbog manjaka natrijuma ima pozitivan efekat na regulaciju pritiska. Odličan je za imuni sistem, jer sadrži gvožđe, magnezijum, folnu kiselinu, cink i vitamin B6.

Recept za lazanje sa pasuljem:

Kako biste napravili lazanje zagrijte rernu na 175 stepeni C. Zagrijte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk dok ne omekša. Umiješajte bijeli luk i pržite i njega. Pomiješajte pasulj, paradajz i crvenu papriku. Začinite bosiljkom, origanom, solju i biberom. Nastavite da pržite 10 minuta i povremeno miješajte.

Rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri i postepeno umiješajte brašno, dok ne postane glatko. Polako umiješajte mlijeko. Umiješajte parmezan i nastavite da kuvate i miješajte dok se malo ne zgusne.

Rasporedite 1/2 mješavine pasulja u tepsiju i na vrh stavite 2 tijesta za lazanje. Premažite preostalom mješavinom pasulja i na vrh opet stavite tjesteninu. Prelijte sosom i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite 20 minuta u zagrijanoj rerni, ili dok ne porumeni. Uživajte! 

BONUS VIDEO:

(MONDO/StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop