• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za ručak: Pileći file zapečen sa povrćem

Autor Lena Sudar

Pileći file zapečen sa povrćem idealan je za izdašan, svečani ručak u kome će uživati cijela porodica.

 Recept za pileći file zapečen sa povrćem Izvor: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea
  • 250 g šampinjona
  • 2 paradajza
  • 1 luk
  • 100 ml pavlake
  • 100 g sira
  • 1/2 kašike brašna
  • šaka svježeg peršuna

Za marinadu:

  • 4-5 kašika ulja
  • 1 kašičica mljevena slatke paprike
  • 2 kašičice suvog začina za piletinu
  • 1 kašičica soli
Trik za ukusnu piletinu!

Ukoliko želite da ukus piletine bude još bolji pecite je mariniranu u limunu i maslinovom ulju.

Recept za pileći file zapečen sa povrćem:

Operite pileći file i isecite ga, dobićete ukupno 4 komada. U činiju sipajte oko 4-5 kašika ulja, dodajte 1 kašičicu soli, 1 kašičicu mljevene slatke paprike i 2 kašičice začina za piletinu. Sve pomiješajte.

U ovu marinadu stavite pripremljene komade mesa. Miešajte dok sve ne bude prekriveno marinadom. Ostavite da se marinira 10-15 minuta. Dok se piletina marinira, pripremite fil od povrća. Šampinjone nasjeckajte, kao i jedan luk na kockice. Paradajz takođe isijecite na kockice. U vreli tiganj sipajte malo ulja i ubacite pečurke. Pržite ih na jakoj vatri dok tečnost ne ispari, povremeno miješajući.

Kada u tiganju više ne bude tečnosti, sipajte još malo ulja i dodajte sjeckani crni luk. Sve zajedno pržite dok luk ne porumeni. Zatim dodajte seckani paradajz. Promiješajte i pržite još 2-3 minuta. U tiganj dodajte 100 ml pavlake i sipajte pola kašike brašna, pa sve pomiješajte. Na samom kraju posolite fil i pobiberite mljevenim crnim biberom. Promiješajte i sklonite sa vatre.

Marinirani pileći file stavite na dobro zagrijan tiganj i ispržite na jakoj vatri. Stavite pripremljeni file u posudu za pečenje. Na svaki komad mesa stavite fil od povrća. Narendajte sir na krupno rende i svaki file odozgo pospite rendanim sirom.

Stavite sve u rernu zagrijanu na 220 stepeni. Pecite oko 20-25 minuta. Pospite na kraju sjeckanim peršunom i uživajte!

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE

klikni za zvuk

Pogledajte

01:01
Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem
Izvor: Instagram/kiaralic96
Izvor: Instagram/kiaralic96

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop