Hrskava pileća krilca sa sirom i bijelim lukom se lijepe za prste, pravi su delikates i idealna za užinu.

Sastojci:
- 1,4 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 60 g putera
- 2 kašičice sitno nasjeckanog bijelog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
Recept za hrskava pileća krilca:
Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, bijeli luk u prahu i crni luk u prahu.
Promiješajte kako biste piletinu ravnomjerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i bijeli luk u malu posudu i otopite.
Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umiješajte peršun i parmezan. Premažite mješavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji. Možda ćete željeti da napravite i pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja.
(StvarUkusa)