Čokoladna lazanja je kremast i sočan kolač koji se topi u ustima!

Sastojci:
- 240 g čokoladnog mljevenog keksa
- 6 kašika putera, otopljenog
Za krem sloj:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 60 g šećera
- 2 kašike mlijeka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 360 g umućenog šlaga
Za sloj pudinga:
- 100 g čokoladnog pudinga
- 760 ml mlijeka
Za ukras:
- čokoladne strugotine
- 700 g umućenog šlaga
Recept za čokoladnu lazanju:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo pripremite koru. Premažite tepsiju uljem. Stavite mljeveni keks i sipajte puter. Miješajte dok se dobro ne sjedine. Čvrsto pritisnite mješavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.
Za krem sloj umutite mikserom krem sir, dok smjesa ne postane glatka i mekana. Dodajte šećer, mlijeko i ekstrakt vanile i umutite dok ne postane glatko. Umiješajte umućeni šlag u mješavinu krem sira. Rasporedite smjesu u ravnom sloju preko kore. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.
Za sloj pudinga skuvajte puding u mlijeku, kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.
Preko sloja pudinga nanesite umućeni šlag. Pospite čokoladnim strugotinama. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili do 3 dana. Isecite na kvadrate i servirajte.
(MONDO/Stvar ukusa)