• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kremasto i sočno: Čokoladna lazanja - kolač koji se ne peče

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Čokoladna lazanja je kremast i sočan kolač koji se topi u ustima!

 Recept za čokoladne lazanje Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g čokoladnog mljevenog keksa
  • 6 kašika putera, otopljenog

Za krem sloj:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 2 kašike mlijeka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 g umućenog šlaga

Za sloj pudinga:

  • 100 g čokoladnog pudinga
  • 760 ml mlijeka

Za ukras:

  • čokoladne strugotine
  • 700 g umućenog šlaga
Trik da se ne stvori kožica na pudingu:

Kako se ne bi stvorila kožica na površini pudinga stavite najlonsku foliju na površinu vrelog pudinga, dok se ne ohladi.

Recept za čokoladnu lazanju:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo pripremite koru. Premažite tepsiju uljem. Stavite mljeveni keks i sipajte puter. Miješajte dok se dobro ne sjedine. Čvrsto pritisnite mješavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.

Za krem sloj umutite mikserom krem sir, dok smjesa ne postane glatka i mekana. Dodajte šećer, mlijeko i ekstrakt vanile i umutite dok ne postane glatko. Umiješajte umućeni šlag u mješavinu krem sira. Rasporedite smjesu u ravnom sloju preko kore. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Za sloj pudinga skuvajte puding u mlijeku, kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Preko sloja pudinga nanesite umućeni šlag. Pospite čokoladnim strugotinama. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili do 3 dana. Isecite na kvadrate i servirajte. 

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop