• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goveđe rolnice sa slaninom, senfom i kiselim krastavčićima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Goveđe rolnice su jelo koje spaja sočno meso, aromatičan nadjev i bogat sos. Iako jednostavne za pripremu, ove rolnice odišu toplinom domaće kuhinje.

 Recept za mesne rolnice Izvor: Printscreen/Youtube/ Recipe30

Sastojci:

  • 8 komada goveđih šnicli, tanko izlupanih
  • 8 kašičica senfa 
  • 1 crveni luk (sitno sjeckan)
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 8 kriški slanine
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 šolje goveđeg bujona
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 čen bijelog luka (sitno isjeckan)
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • ¼ šolje pavlake
  • Kiseli krastavci (isječeni po dužini)
  • So, biber, svjež peršun

Priprema:

Ove sočne goveđe rolnice od tanko izlupanog mesa pune se slaninom, lukom i kiselim krastavcima, a zatim se lagano kuvaju u aromatičnom sosu od goveđeg bujona. Jelo je idealno za svečane prilike, ali i kao bogat ručak. Uz senf i pavlaku, ove rolnice dobijaju još bogatiji i kremastiji ukus.

Za dodatni šmek, u sos možete dodati malo crnog vina tokom kuvanja.
Ako želite intenzivniji ukus, umesto slanine koristite dimljenu pančetu.
Rolnice se mogu pripremiti unapred i podgrejati, a što duže stoje, ukus je bogatiji.
Ovo jelo je savršeno za porodične ručkove i posebne prilike.

Goveđe šnicle staviti između dva lista prozirne folije i izlupati ih čekićem za meso dok ne postanu tanke. Ivice poravnati kako bi rolnice bile ujednačene. Svaki komad mesa posoliti, pobiberiti i premazati kašičicom senfa. Preko toga posuti sitno sjeckan crni luk, dodati po krišku kiselog krastavca, posuti dimljenom paprikom i pokriti parčetom slanine. Urolati meso, uvlačeći bočne strane unutra, i učvrstiti čačkalicama ili kuhinjskim koncem.

U tiganju zagrijati maslinovo ulje, pa pržiti rolnice sa svih strana dok ne porumene. Dodati paradajz pire i bijeli luk, pa kratko propržiti. Naliti goveđi bujon i pustiti da provri. Smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 50 minuta, dok meso ne omekša.

Izvaditi rolnice iz tiganja. U činiji pomiješati kukuruzni skrob sa malo vode i dodati u sos. Kuvati dok se sos ne zgusne, uz stalno miješanje (oko 3-4 minuta).  Dodati pavlaku u sos, promiješati i začiniti po ukusu. Vratiti rolnice u sos i kuvati još par minuta da se sve sjedini.

Goveđe rolnice servirati tople, prelivene bogatim sosom, uz pire krompir, kuvani pirinač ili tjesteninu. Posuti svježim peršunom za dodatnu aromu.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop