• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni potaž od praziluka i krompira

Posni potaž od praziluka i krompira je vrlo hranljiv i aromatičan.

 Posni potaž od praziluka i krompira Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 velika čena bijelog luka, isjeckana
  • 500 g praziluka, tanko isječenog
  • 500 g krompira, isječenog na kockice
  • 500 ml povrtnog bujona
  • 500 ml biljnog mlijeka
  • sjeckani vlašac za ukras
Zašto je korisno da jedete praziluk?

Praziluk sadrži značajnu količinu proteina, nije kaloričan i sadrži minimalnu količinu masti. Bogat je rastvorljivim vlaknima koja su pogodna za zdravlje crijeva. Takođe je značajan izvor beta-karotena, koji se pretvara u vitamin A, a sadrži i vitamin K1. Bogat je manganom, bakrom i gvožđem.

Recept za posni potaž od praziluka i krompira:

Kako biste napravili potaž, zagrijte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite bijeli luk i praziluk, miješajući, dok povrće ne omekša. Dodajte krompir i bujon, pa poklopite i dinstajte 15 minuta dok praziluk i krompir ne omekšaju.

Sipajte biljno mlijeko, a zatim sklonite sa vatre i umutite ručnim blenderom dok smjesa ne bude skoro glatka, sa blago zrnastom teksturom. Pospite vlašcem i uživajte! 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop