• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršeno hrskava: Panirana riba u pivskom tijestu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Isprobajte recept za savršeno hrskavu paniranu ribu.

 Panirana riba u pivskom tijestu Izvor: Printscreen/Youtube/ RecipeTin Eats

Sastojci:

Za ribu:

  • 700 g fileta oslića
  •  ¼ šolje pirinčanog brašna (za posipanje)

Za hrskavo testo:

  • ¾ šolje brašna
  • ¼ šolje pirinčanog brašna (za dodatnu hrskavost)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 šolja hladnog svijetlog piva 

Za prženje:

  • ulje

Priprema:

Ako ste ljubitelj savršeno hrskave i sočne pržene ribe, onda je ovaj recept prava stvar za vas. Riba panirana u pivskom testu ima laganu, vazdušastu i ultra-hrskavu koricu, dok unutrašnjost ostaje sočna i mekana. Tajna je u hladnom pivu, koje stvara mehuriće u tijestu i čini ribu neverovatno hrskavom.

Savjeti za savršenu hrskavu ribu:

Pirinčano brašno – ključno za ultra-hrskavu koricu, ali ako ga nemate, koristite samo obično brašno.
Ledeno hladno pivo – pomaže da tijesto ostane lagano i vazdušasto.
Ne pretrpavajte ulje – pržite u manjim serijama da temperatura ulja ostane visoka.
Najbolje svježe! – Riba je najhrskavija odmah nakon prženja, ali će zadržati hrskavost do 15-20 minuta.

Ovo jelo je idealno za ručak ili večeru uz domaći tartar sos, svježu salatu i pomfrit. Možete ga poslužiti i kao brzi obrok uz umake po izboru – sigurno će nestati sa stola u rekordnom roku.

Osušite filete papirnim ubrusom i isijecite ih na manje komade ili štapiće. Stavite pirinčano brašno u plitku posudu i lagano uvaljajte ribu, otresajući višak brašna. Ostavite sa strane dok pripremate testo.

U dubokoj šerpi ili fritezi zagrejte ulje na 190°C (ako nemate termometar, testirajte kapljicom testa – trebalo bi odmah da počne da cvrči).

U činiji pomešajte oba brašna, prašak za pecivo i so. Dodajte jako hladno pivo i lagano promešajte – testo ne mora biti potpuno glatko, grudvice su u redu! Trebalo bi da bude tečno, ali dovoljno gusto da obloži poleđinu kašike.

Svaki komad ribe umočite u testo i pustite da višak lagano iscuri. Pažljivo spustite u vrelo ulje, pržeći nekoliko komada odjednom.
Pržite oko 3 minuta, okrećući ih nakon 2 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Vadite prženu ribu na papirne ubruse da upiju višak masnoće. Poslužite odmah.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop