Kuhinja

Domaća čokolada sa punjenjem od kikirikija, lješnika i suvih kajsija - bolja od čuvene Dubai čokolade

Autor Aleksandra Ljubičić

Uživajte u domaćoj čokoladi koja će oduševiti sve sladokusce.

Izlomljena na tanjiru domaća čokolada sa punjenjem od kikirikija, lešnika i suvih kajsija
Izvor: Printscreen/Youtube/ Süße Blog

Sastojci:

  • 20 g bijele čokoladice
  • 200 g crne čokoladice
  • 60 g lješnika
  • 50 g kikirikija
  • 50 g kajsija
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike tople vode

Priprema:

Ova bogata i kremasta čokolada sa hrskavim lješnicima, kikirikijem i sočnim suvim kajsijama pravo je uživanje za sva čula. Savršena kombinacija ukusa, bez vještačkih dodataka, čini je boljom od mnogih luksuznih čokolada.

Umjesto lješnika i kikirikija možete koristiti bademe, orahe ili pistaće, a suve kajsije zamijeniti brusnicama ili urmama.

Lješnike i kikiriki sameljite. Kajsije potopite malo u vodu da omekšaju pa sameljite i njih zajedno sa medom. Zatim dodajte samljevene lješnike i kikiriki i 2 kašike vode pa blendajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Na pari ili u mikrotalasnoj istopite odvojeno crnu i bijelu čokoladu. Uzmite silikonski kalup pa kašikom na par mjesta napravite šare od bijele čokolade. Ostavite da se stegne. Zatim sipajte polovinu otopljene crne čokolade i ponovo vratite u frižider. Preko ohlađene čokolade ravnomjerno rasporedite pripremljeno punjenje, a zatim preko njega prelijte ostatak crne čokolade i napravite ponovo šare od bijele čokolade. Ostavite čokoladu u frižideru najmanje 2 sata da se potpuno stegne. Nakon hlađenja, čokoladu izvadite iz kalupa i isijecite na željene komade.

Bonus video