Kuhinja

Pica pužići od domaćeg tijesta

Autor Aleksandra Ljubičić

Ako tražite ukusan, mekan i brz obrok ovi pica pužići su odličan izbor.

Pica pužići
Izvor: Printscreen/Youtube/Rapsodia Food

Sastojci:

  • 200 ml toplog mlijeka
  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 60 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 420 g brašna
  • 120 g kačkavalja
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 150 g šunke
  • masline
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Zamislite mekano, toplo pecivo sa ukusom omiljene pice – baš takvi su ovi pica pužići! Savršeni su za doručak, užinu, druženja ili kao posluženje za goste. Njihova priprema je jednostavna, a kombinacija mekanog tijesta i bogatog punjenja čini ih neodoljivima. Idealni su kada želite nešto brzo, ukusno i domaće.

Savjeti:

Ako želite još bogatiji ukus, prije pečenja možete dodati i malo kečapa ili origana.
Pica pužići su odlični i sutradan – samo ih kratko podgrijte u rerni ili mikrotalasnoj.

U toplom mlijeku rastvorite kvasac i šećer. Ostavite 5-10 minuta da zapjeni. Dodajte ulje, so i postepeno umiješajte brašno dok ne dobijete mekano tijesto. Pokrijte i ostavite da naraste oko 40 minuta. Tijesto razvucite u pravougaonik na blago pobrašnjenoj površini. Pospite rendanim sirom, dodajte sitno sjeckanu papriku, masline i šunku. Urolajte tijesto u rolat, pa ga sijecite na pužiće debljine oko 2 cm. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje i premažite umućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Bonus video