Lepinje iz tiganja su tako vazdušaste i ukusne, a jednostavno se prave.

Sastojci:
- 300 ml mlijeka
- 200 ml vode
- 2 kašike šećera
- 7 g kvasca
- 740 g brašna
- 1 kašičica soli
- 25 g maslaca
- ulje za prženje
Recept za najvazdušastije lepinje iz tiganja:
Kako biste napravili lepinje prvo pomešajte u činiji mleko, vodu, šećer i kvasac. Dobro promiješajte i dodajte brašno i so. Nastavite da miješate pa dodajte maslac. Rukom umijesite tijesto u loptu u činiji i prekrijte najlonskom folijom.
Ostavite da odstoji 1 sat. Nakon toga prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, urolajte ga u dugačku veknu i isijecite na kriške. Svaki komad potom razvaljajte oklagijom u oblik palačinke. Takvu palačinku ubacite u lonac sa vrućim uljem i pržite dok ne porumeni sa obje strane.
BONUS VIDEO
StvarUkusa