• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina sa medom i sojinim sosom

Autor mondo.ba

Piletina sa medom i sojinim sosom je pravi specijalitet koji se jednostavno priprema.

 Piletina sa medom i sojom recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 ml soja sosa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike ljutog sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašičice sjeckanog svježeg korijena đumbira
  • 2 kašičice sjeckanog bijelog luka
  • 4 komada bijelog mesa isječenog na komadiće veličine zalogaja
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika ulja
Zašto je korisno da jedete korijen đumbira?

Đumbirov korijen ima veliku količinu eteričnih ulja. Sadrži gingerol, koji ima protivupalna i antioksidativna svojstva. Bogat je kalijumom, kalcijumom, magnezijumom i fosforom. Takođe je bogat vitaminom C, E i folatima.

Recept za piletinu sa medom i sojinim sosom:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo u maloj činiji umutite sojin sos, med, ljuti sos, smeđi šećer, đumbir i bijeli luk, pa stavite sos na stranu.

Lagano začinite piletinu solju i biberom. Zagrijte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte piletinu, pržite i mješajte dok ne porumeni, oko 1 minut po strani.

Prelijte sos preko piletine i dinstajte nepokriveno, dok se sos ne zgusne, 8 do 10 minuta. Servirajte i uživajte. 

(StvarUkusa/MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop