Uživajte u domaćoj čokoladi koja će oduševiti sve sladokusce.

Sastojci:
- 20 g bijele čokoladice
- 200 g crne čokoladice
- 60 g lješnika
- 50 g kikirikija
- 50 g kajsija
- 1 kašika meda
- 2 kašike tople vode
Priprema:
Ova bogata i kremasta čokolada sa hrskavim lješnicima, kikirikijem i sočnim suvim kajsijama pravo je uživanje za sva čula. Savršena kombinacija ukusa, bez vještačkih dodataka, čini je boljom od mnogih luksuznih čokolada.
Umjesto lješnika i kikirikija možete koristiti bademe, orahe ili pistaće, a suve kajsije zamijeniti brusnicama ili urmama.
Lješnike i kikiriki sameljite. Kajsije potopite malo u vodu da omekšaju pa sameljite i njih zajedno sa medom. Zatim dodajte samljevene lješnike i kikiriki i 2 kašike vode pa blendajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Na pari ili u mikrotalasnoj istopite odvojeno crnu i bijelu čokoladu. Uzmite silikonski kalup pa kašikom na par mjesta napravite šare od bijele čokolade. Ostavite da se stegne. Zatim sipajte polovinu otopljene crne čokolade i ponovo vratite u frižider. Preko ohlađene čokolade ravnomjerno rasporedite pripremljeno punjenje, a zatim preko njega prelijte ostatak crne čokolade i napravite ponovo šare od bijele čokolade. Ostavite čokoladu u frižideru najmanje 2 sata da se potpuno stegne. Nakon hlađenja, čokoladu izvadite iz kalupa i isijecite na željene komade.
Bonus video