Kuhinja

Proljećna pita sa mladim kupusom

Izvor mondo.ba

Proljećna pita sa mladim kupusom je gotova očas posla, lako se pravi i idealna je za večeru.

Prolećna pita sa mladim kupusom
Izvor: prt scr / instagram / daniya_alt / canva

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 50 g brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1/2 kašike soli
  • 400 g kupusa
  • šaka špinata
  • 50 g pavlake
  • 50 g majoneza
  • 100 g kačkavalja
Zašto je korisno da jedete mladi kupus?

Mladi kupus je hranljiva i vrlo zdrava namirnica. Niskokalorično je povrće, obiluje prirodnim probioticima. Sadrži mnoge dobre bakterije koje podstiču proizvodnju vitamina B12 i vitamina K2. Bogat je vitaminom K, vitaminom C, folatima, manganom, vitaminom B6 i kalijumom.

Recept za proljećnu pitu sa mladim kupusom:

Kako biste napravili ovu pitu, prvo posolite kupus pa ga rukama dobro izgnječite. Sačekajte 5-7 minuta pa obavezno ocijedite višak vode.

U činiji pomiješajte pavlaku, majonez i jaja. Zatim dodajte brašno, kukuruzni skrob i so. Promiješajte sve pa dodajte ocijeđeni kupus, rendani kačkavalj i špinat.

Posudu za pečenje dobro podmažite uljem i pobrašnite. Smjesu za pitu istresite u posudu i rasporedite. Odozgo dodatno narendajte kačkavalj.

Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Izvadite, ohladite, isijecite i uživajte. Mo

(MONDO)