• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaserola od piletine i spanaća, zapečena u bijelom sosu

Autor Lena Sudar

Kaserola od piletine i spanaća, zapečena u bijelom sosu je savršen obrok za porodicu, prepun različitih ukusa i korisnih namirnica.

 Recept za kaserolu od piletine i spanaća Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike putera
  • 200 g sjeckanog crnog luka
  • 6 srednjih čenova bijelog luka, tanko isječenih
  • 2 kašičice mješavine suvih začina po želji
  • ¼ kašičice mljevene crvene paprike
  • 1 ¾ kašičice soli
  • 3 kašike brašna
  • 600 ml punomasnog mlijeka
  • 120 g krem sira
  • 950 g isjeckane pečene piletine
  • 700 g kuvanog bijelog pirinča
  • 280 g smrznutog sjeckanog spanaća, odmrznutog i osušenog
  • 2 kašike svježeg limunovog soka
  • 1 kašičica limunove kore
  • 230 g mocarela sira, isjeckanog
  • 60 g rendanog parmezana
Zašto je korisno da jedete spanać?

Spanać je poznat po tome što je bogat gvožđem. Ima visok udio vode u sebi, i sadrži biljne proteine. Sadrži malu količinu masti i šećera. Bogat je vitaminom C, a sadrži i vitamin A, vitamin K1, folnu kiselinu i kalcijum. Ima antikancerogena svojstva, pogoduje zdravlju očiju i odličan je za osobe koje su na dijeti.

Recept za kaserolu od piletine i spanaća:

Kako biste napravili kaserolu od piletine i spanaća, prvo zagrijte rernu na 175 stepeni C i postavite stalak u gornji dio rerne. Premažite posudu za pečenje uljem.

Otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, bijeli luk, suve začine, mljevenu crvenu papriku i ¾ kašičice soli, pa pržite često miješajući, dok luk ne omekša i postane providan, oko 4 minuta. Umiješajte brašno i pržite neprestano miješajući, 1 minut.

Postepeno dodajte mlijeko i kuvajte uz stalno miješanje dok se malo ne zgusne, oko 3 minuta. Dodajte krem sir i preostalu 1 kašičicu soli i nastavite da kuvate dok se ne sjedini. Skinite sa vatre i umiješajte isjeckanu piletinu, kuvani pirinač, spanać, limunov sok i limunovu koricu, dok se potpuno ne sjedine.

Prebacite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedite u ravnomjernom sloju. Pospite ravnomerno mocarelom i parmezanom. Pecite u zagrijanoj rerni dok se sir ne otopi, oko 15 minuta. Uživajte!

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:00
Zapečena piletina u bešamel sosu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop