Kuhinja

Prijedlog za ručak: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni

Autor Lena Sudar

Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni su brz i pravi gurmanski ručak koji ćete uvijek rado da pripremate.

Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni
Izvor: prt scr / yt/ Downshiftology

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 1 kašika žutog šećera
  • 2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1,5 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica soli
  • 0,25 kašičice bibera
Savjet plus:

Krmenadle možete da čuvate u frižideru 3 do 4 dana ili u zamrzivaču do 3 mjeseca. U zavisnosti od veličine krmenadli prilagodite i začine. Višak začina uvijek možete sačuvati u maloj plastičnoj kesi. Ako želite karamelizovanije ivice, možete uključiti roštilj u posljednjih nekoliko minuta pečenja.

Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:

Kako biste napravili kremenadle, prvo zagrijte rernu na 200°C. U maloj posudi pomiješajte papriku, šećer, bijeli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.

Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obje strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz tiganja. Uživajte!

BONUS VIDEO

StvarUkusa