Kuhinja

Ćureća salata sa orasima i mladim lukom

Autor Lena Sudar

Ćureća salata sa orasima i mladim lukom idealna je za izlete i praznike, jednostavna je za pripremu i bogata ukusima.

Ćureća salata sa orasima i mladim lukom
Izvor: prt scr / yt / Downshiftology

Sastojci:

  • 560 g ćurećeg mesa isječenog na kockice
  • 240 ml majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 60 g grubo sjeckanih oraha
  • 60 g sušenih nezaslađenih brusnica
  • 3 mlada luka, nasjeckana
  • 2 rebra celera, isjeckanog na kockice
  • 2 kašike sitno sjeckanog peršuna
  • 1 kašika sitno isjeckane mirođije
  • sok od 1 limuna
  • so i biber, po ukusu
Savjet plus:

Ovu salatu možete da servirate u sendviču, u tom slučaju ćuretinu isjeckajte na manje kockice. Salatu od ćuretine najbolje je servirati ohlađenu, pa izbjegavajte da je ostavljate na sobnoj temperaturi duže od dva sata. Ako ne planirate odmah da je jedete, čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru, gdje će ostati svježa 4 do 5 dana.

Recept za ćureću salatu sa orasima i mladim lukom:

Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte ćureće meso i isijecite na kockice veličine zalogaja. U veliku posudu ubacite kockice ćuretine, majonez, senf, sjeckane orahe, brusnice, sjeckani mladi luk, celer, peršun, mirođiju, limunov sok, so i biber.

Miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ohladite i servirajte. Ostavite da se ohladi u frižideru do serviranja.

BONUS VIDEO

StvarUkusa