• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paprike punjene piletinom i povrćem

Paprike punjene piletinom i povrćem idealne su za proljećni ručak i brzo se prave.

 Paprike punjene piletinom i povrćem Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 srednjih paprika babura
  • 2 kašike maslinovog ulja, podijeljeno
  • 450 g mljevenog pilećeg mesa
  • 2 kašičice mješavine suvih začina
  • ½ kašičice soli
  • 360 g zrna kukuruza
  • 240 g crvenog luka
  • 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog
  • 225 g prethodno skuvanog braon pirinča
  • 240 g rendanog kačkavalja, podeljeno
  • 180 g krupno seckanih svježih listova peršuna
Zašto je korisno da jedete paprike?

Paprike su bogate vitaminima A i C, kao i fitonutrijentima i vlaknima. Imaju antioksidativna svojstva i jačaju imunitet. Pored toga su izvor gvožđa, kalcijuma, folata, kalijuma, vitamina E, K i B6.

Recept za paprike punjene piletinom i povrćem:

Kako biste pripremili paprike, prvo zagrijjte rernu na 190°C. Lagano premažite posudu za pečenje dimenzija 18 x 28 cm uljem. Presjecite paprike na pola i očistite ih, isjecite vrh svake paprike i isjeckajte. Okrenite ih isječenom stranom na pleh. Pecite dok malo ne omekšaju, oko 10 minuta.

U međuvremenu, zagrijjte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu, začine i so, i pržite, često miješajući da se piletina izmrvi, dok blago ne porumeni, oko 8 minuta. Prebacite u posudu.

Vratite tiganj na jaku vatru (ne brišite ga), pa dodajte preostalu 1 kašiku ulja. Dodajte kukuruz, luk i isjeckane vrhove paprika, pa pržite, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte povrće u smjesu sa piletinom. Dodajte pasulj, pirinač, 120 g sira i polovinu peršuna, pa promiješajte da se sjedini.

Okrenite paprike presječenom stranom nagore. Ravnomjerno rasporedite smjesu sa piletinom među paprikama, lagano ih pritiskajući. Pospite preostalim kačkavaljem.

Pecite dok paprike ne omekšaju, oko 20 minuta. Pospite preostalim peršunom, serivrajte i uživajte

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop