Paprike punjene piletinom i povrćem idealne su za proljećni ručak i brzo se prave.

Sastojci:
- 6 srednjih paprika babura
- 2 kašike maslinovog ulja, podijeljeno
- 450 g mljevenog pilećeg mesa
- 2 kašičice mješavine suvih začina
- ½ kašičice soli
- 360 g zrna kukuruza
- 240 g crvenog luka
- 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog
- 225 g prethodno skuvanog braon pirinča
- 240 g rendanog kačkavalja, podeljeno
- 180 g krupno seckanih svježih listova peršuna
Recept za paprike punjene piletinom i povrćem:
Kako biste pripremili paprike, prvo zagrijjte rernu na 190°C. Lagano premažite posudu za pečenje dimenzija 18 x 28 cm uljem. Presjecite paprike na pola i očistite ih, isjecite vrh svake paprike i isjeckajte. Okrenite ih isječenom stranom na pleh. Pecite dok malo ne omekšaju, oko 10 minuta.
U međuvremenu, zagrijjte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu, začine i so, i pržite, često miješajući da se piletina izmrvi, dok blago ne porumeni, oko 8 minuta. Prebacite u posudu.
Vratite tiganj na jaku vatru (ne brišite ga), pa dodajte preostalu 1 kašiku ulja. Dodajte kukuruz, luk i isjeckane vrhove paprika, pa pržite, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte povrće u smjesu sa piletinom. Dodajte pasulj, pirinač, 120 g sira i polovinu peršuna, pa promiješajte da se sjedini.
Okrenite paprike presječenom stranom nagore. Ravnomjerno rasporedite smjesu sa piletinom među paprikama, lagano ih pritiskajući. Pospite preostalim kačkavaljem.
Pecite dok paprike ne omekšaju, oko 20 minuta. Pospite preostalim peršunom, serivrajte i uživajte
(StvarUkusa/Mondo)