• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi će vam tražiti recept: Piroške sa sirom i mladim lukom

Autor Lena Sudar

Piroške sa sirom i mladim lukom idealne su za proljećne dane.

 Recept za piroške sa sirom i mladim lukom Izvor: prt scr / yt / Tatyana's Everyday Food

Sastojci:

Za tijesto:

  • 240 ml punomasnog mlijeka
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašika suvog aktivnog kvasca
  • 1 kašičica morske soli
  • 80 g putera, otopljenog
  • 1 veliko jaje
  • 700 g brašna

Za fil od sira:

  • 6 velikih jaja, tvrdo kuvanih i isjeckanih na kockice
  • 80 g majoneza
  • 24 g rendanog mocarela sira
  • 3 mlada luka, isjeckana
  • 2 kašike svježeg sjeckanog peršuna
  • 60 g svježe seckane mirođije
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 2 kašičice morske soli
  • mljeveni crni biber, po ukusu
  • 1 veliko jaje
  • 600 g švapskog sira
Dizanje tijesta iz dva puta:

Ostavite tijesto da nadođe dva puta i dobićete savršeno vazdušaste piroške. Prvo se testo diže oko 1 do 1,5 sat, a nakon toga, kada oblikujete piroške. Drugi put već formirane piroške ostavite da se dižu 30 minuta. Svi će vam tražiti recept!

Recept za piroške sa sirom i mladim lukom:

Kako biste napravili piroške prvo napravite tijesto. Zagrijte mlijeko pa ga sipajte u veliku posudu. Umiješajte šećer, a zatim pospite kvasac preko vrha. Ostavite kvasac da naraste oko 5 minuta, dok ne postane penast. Zatim dodajte jaje, otopljeni puter (ohlađen) i so. Mutite dok se jaje dobro ne umuti.

Postepeno počnite da dodajete brašno, prvo muteći, a zatim špahtlom. Kada se formira kugla tijesta, prebacite je na pobrašnjenu radnu površinu. Nastavite da dodajete brašno dok se ne formira meko, nelepljivo tijesto. Mijesite testo 4 do 6 minuta, dok ne postane glatko i elastično.

Vratite umiješano tijesto u posudu za miješanje i pokrijte posudu čistom krpom. Stavite posudu u topli kutak kuhinje i ostavite tijesto da naraste dok se ne udvostruči, oko 1 do 1,5 sat. Zatim pripremite fil. Stavite jaja u šerpu sa hladnom vodom. Zagrijte na šporetu dok voda ne počne da ključa. Začinite solju i podesite vrijeme pečenja na 10 minuta.

Kada se jaja skuvaju, sklonite ih sa ringle, ocijedite ključalu vodu i napunite lonac hladnom vodom i ledom kako bi se jaja brže ohladila. Oljuštite ih kada se ohlade. Isijecite ohlađena jaja na kockice, a zatim ih stavite u veliku posudu za miješanje. Zatim dodajte majonez, jaje, mocarela sir i švapski sir. Dodajte svježu mirođiju, peršun, sjeckani mladi luk, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu. Kašikom sve dobro izmiješajte, stvarajući ujednačenu smjesu.

Naraslo tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Nožem podijelite tijesto na 12 ili 16 dijelova. Pokrijte tijesto krpom, da se ne bi osušilo. Pobrašnjenom oklagijom razvaljajte svaki dio testa u krug prečnika 15 cm. Stavite obilnu količinu fila u sredinu, do 120 g fila. Pažljivo spojite 4 ugla testa na vrhu, a zatim stisnite šavove. Okrenite piroške i nežno ih utapkajte da biste oblikovali kvadrate. Stavite ih na pleh posut brašnom.

Ostavite piroške da narastu oko 30 minuta, dok testo ponovo ne postane pahuljasto. Sipajte oko 1,5 cm ulja u ​​duboki tiganj ili šerpu. Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Prvo stavite piroške sa šavom nadole i pržite ih nekoliko minuta dok ne porumene sa prve strane. Pažljivo ih okrenite i pržite sa druge strane. Pržite 2 do 3 piroške odjednom i izbegavajte pretrpavanje tiganja. Izvadite pržene piroške na rešetku da se ohlade. Stavite nekoliko papirnih ubrusa ispod rešetke da biste upili višak ulja. Uživajte!

BONUS VIDEO

Pogledajte

01:27
Recept za domaću pletenicu sa šećerom
Izvor: Instagram/kiaralic96
Izvor: Instagram/kiaralic96

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop