Kuhinja

Hrskava obrok salata sa bijelim mesom, omletom i povrćem

Autor Vesna Kerkez

Ako volite salate koje su i lagane i zasitne, ova hrskava obrok salata sa bijelim mesom, omletom i svježim povrćem biće pun pogodak za ručak ili večeru.

Hrskava obrok salata sa belim mesom, omletom i povrćem
Izvor: Printscreen/Youtube/Алена Митрофанова
  • Sastojci:
  • 1 pileća prsa
  • 500 ml vode
  • 2 kašike (ne do vrha) soli
  • 2 kašike biljnog ulja
  • Paprika, bijeli luk (po ukusu)
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • pola male glavice kineskog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • Prstohvat soli i šećera + 1 kašika jabukovog sirćeta (za luk)
  • 1 veliki svježi krastavac
  • 3 jajeta
  • pola konzerve kukuruza
  • 3–4 kašike biljnog ulja (za preliv)
  • 1–2 kašike jabukovog sirćeta (za preliv)
  • Bijeli luk, senf, so, biber (po ukusu)

Priprema:

Ako volite bogate, osvježavajuće salate koje mogu da zamijene cijeli obrok, ova kombinacija piletine, jaja, krastavca i blago ukiseljenog crnog luka biće pun pogodak.

Savjet:

Stavite salatu u frižider 15 minuta prije služenja da se lijepo rashladi i ukusi sjedine.

Stavite pileća prsa u šerpu, prelijte sa 500 ml vode i dodajte 2 kašike soli. Kuvajte dok meso ne omekša. Izvadite meso iz vode, ohladite i iscjepkajte na trakice.

Umutite jaja, ispecite tanak omlet na malo ulja, ohladite i isjecite na trake. Isjeckajte kineski kupus i stavite ga u veliku činiju. Isjeckajte crni luk, posolite, dodajte prstohvat šećera i kašiku sirćeta. Promiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte u činiju. Ogulite i isjecite krastavac na sitne kockice. Procijedite kukuruz i dodajte ga u činiju. Dodajte pripremljeno meso i jaja, pa sve pomiješajte.

U posebnoj činiji pomiješajte ulje, sirće, bijeli luk, senf, so i biber po ukusu. Prelijte salatu pripremljenim prelivom i ponovo pažljivo promiješajte.

(MONDO/StvarUkusa)