• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mafini sa jagodama

Ovi mafini nestaju dok su još topli – a savršeni su i sutradan uz šolju kafe ili limunade.

 Mafini sa jagodama Izvor: Printscreen/Youtube/Recette rapide sucrée

Sastojci:

Za jagode:

  • 200 g jagoda, isječenih na komadiće
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika limunovog soka 

Za tijesto:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 110 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 110 ml ulja 
  • 110 ml jogurta 
  • 220 g brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Savjet:

Za dodatnu sočnost, malo soka od jagoda možete kašikom staviti preko svakog mafina prije pečenja – dobićete mirisnu, voćnu notu na vrhu.

Ovi mafini sa jagodama su savršen spoj sočnog voća i mekanog tijesta – pravi ljetnji desert koji miriše na domaću kuhinju i sprema se za tili čas.

Jagode pomiješajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate tijesto. 

Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nježno ih utisnite u tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.

(Stvar ukusa/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop