Ovi mafini nestaju dok su još topli – a savršeni su i sutradan uz šolju kafe ili limunade.

Sastojci:
Za jagode:
- 200 g jagoda, isječenih na komadiće
- 1 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za tijesto:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 110 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 110 ml ulja
- 110 ml jogurta
- 220 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Ovi mafini sa jagodama su savršen spoj sočnog voća i mekanog tijesta – pravi ljetnji desert koji miriše na domaću kuhinju i sprema se za tili čas.
Jagode pomiješajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate tijesto.
Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nježno ih utisnite u tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.
(Stvar ukusa/MONDO)