Ovaj svinjski file u sosu od meda i senfa spoj je sočnog mesa, pečenog povrća i blagih slatko-ljutih nota koje jelu daju poseban šmek.

Sastojci:
- 600–700 g svinjskog filea
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica
- 10 suvih kajsija
- 2 kašike meda
- 1 kašika senfa
- 200 ml povrćnog bujona
- So i biber po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Ako tražite obrok koji je istovremeno sočan, pun ukusa i pomalo neobičan, ovaj svinjski file u sosu od meda i senfa biće pravo otkrovenje. Spoj slatkog i ljutkastog, sa dodatkom pečenog povrća i suvih kajsija, daje ovom jelu bogat ukus koji se pamti. Priprema je jednostavna, a rezultat djeluje kao da ste se zaista potrudili – idealno i za porodični ručak i za one trenutke kada želite da impresionirate bez previše komplikovanja.
Operite meso i pažljivo ga osušite ubrusom. Isjecite na medaljone ili veće komade. U velikoj tiganju zagrijte malo ulja pa propržite meso sa svih strana dok ne dobije lijepu boju. Posolite i pobiberite. Izvadite ga iz tiganja i ostavite po strani.
U istom tiganju dodajte još malo ulja i propržite na trake sjeckane paprike i kolutove tikvice. Dinstajte dok ne omekšaju. Suve kajsije isjecite na sitnije komade i dodajte povrću.
U posebnoj činijici pomiješajte med, senf i povrćni bujon. Vratite meso u tiganj, prelijte sosom i poklopite. Krčkajte 10 - 15 minuta na tihoj vatri, dok se ukusi ne prožmu i sos malo ne zgusne. Po potrebi dodatno začinite.
(Stvar ukusa/Mondo)