Omlet sa povrćem iz rerne idealan je za večeru i ukoliko imate punu kuću ljudi.

Sastojci:
- 300 g čeri paradajza, presječenog na pola
- 6 čenova bijelog luka vrlo sitno isjeckanih
- 1 ljubičasti luk isjeckan na trake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veća tikvica
- 200 g rukole
- 100 g feta sira
- 10 jaja
Recept za omlet sa povrćem iz rerne:
Kako biste napravili ovaj omlet, prvo isjeckajte sve povrće, pa paradajz, bijeli luk, ljubičast luk i maslinovo ulje promješajte u činiji. Sve prebacite na pleh i zapecite na 180 stepeni u rerni.
Potom u činiju razbijte 10 jaja i umutite ih žicom. Isjeckajte na kolutove jednu veliku tikvicu. Isječenu tikvicu ubacite u umućena jaja, pa dodajte rukolu i feta sir, pa promješajte.
Povrće koje ste zapekli na plehu malo rasporedite kašikom pa preko njega prelijte smjesu sa jajima. Pažljivo rasporedite po plehu pa ubacite u rernu i pecite na 176 stepeni dok ne bude gotovo. Isjecite i uživajte.
(Stvar ukusa/MONDO)