• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina zapečena sa pomorandžama i brusnicama

Autor Lena Sudar

Piletina zapečena sa pomorandžama i brusnicama prepuna je sokova, sa malo slatkog i kiselog.

 Recept za piletinu zapečenu sa pomorandžama i brusnicama Izvor: prt scr / yt / Tatyana's Everyday Food

Sastojci:

  • 8 pilećih karabataka, bataka ili bijelog mesa
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika morske soli
  • mljeveni crni biber
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašika majčine dušice
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 veliki crni luk
  • 2 velike pomorandže
  • 360 g svježih brusnica
  • 20 čenova belog luka
  • 3 do 4 stabljike svježeg ruzmarina
  • mali snop svježe majčine dušice
  • 355 ml pilećeg bujona
Savjet plus:

Ako koristite pileće batake, pileće grudi ili cijelo pile, obavezno podesite vrijeme pečenja! Bataci će se peći mnogo brže, oko 30 minuta, dok će za cijelu piletinu biti potrebno više vremena. Ako želite da piletina ima jaču boju, uključite roštilj na nekoliko minuta.

Recept za piletinu zapečenu sa pomorandžama i brusnicom:

Kako biste pripremil piletinu na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 200°C. Pripremite sastojke za pleh. Isijecite crni luk na pola, zatim na kriške. Oljuštite čenove bijelog luka. Isecite pomorandže na pola ili na kriške. Takođe, nožem za ljuštenje isijecite 8 do 10 trakica kore pomorandže.

U veliku tepsiju poređajte kriške crnog luka, isječene pomorandže, čenove bijelog luka, brusnice, svježu majčinu dušicu i ruzmarin. Kada dodajete svježe začinsko bilje, prvo ih skinite sa stabljika. Sačuvajte malo svega za kasnije, za ukrašavanje.

Premažite piletinu maslinovim uljem , a zatim ga utrljajte u meso. Svaki batak obilno začinite solju, crnim biberom, belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, paprikom, majčinom dušicom i ruzmarinom. Stavite piletinu sa kožom nagore za pečenje. Preostali luk, pomorandžu, beli luk i brusnice rasporedite između i oko pileta.

Na kraju sipajte pileći bujon. Dodajte toliko bujona da piletina ne bude potopljena, već da jedva dodiruje tečnost. Pecite sve na 200°C oko 40 minuta do 1 sat. Uživajte!

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:18
Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom
Izvor: Instagram/sara.haven
Izvor: Instagram/sara.haven

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop