Ovi uštipci mirišu na more, a prave se lako i bez velike muke.

Sastojci:
- 20 čeri paradajza
- 1 crveni luk
- 1 mladi luk
- 200 g feta sira
- 10 - 12 listova svježeg bosiljka
- 1 jaje
- 100 g pšeničnog brašna
- Biber, majčina dušica, origano (po ukusu)
- Maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Ovi slani uštipci se brzo prave, divno mirišu i mogu se poslužiti i topli i hladni – uz jogurt, humus ili samo kap maslinovog ulja.
Čeri paradajze isjecite na četvrtine, crveni i mladi luk sitno nasjeckajte. Fetu izgnječite viljuškom, a bosiljak sitno isjeckajte.
U većoj činiji pomiješajte paradajz, luk, fetu, bosiljak i začine. Dodajte jaje i brašno, pa promiješajte da se svi sastojci povežu u gustu smjesu pogodnu za oblikovanje kašikom. U tiganju zagrijte malo maslinovog ulja. Kašikom vadite smjesu i pržite uštipke s obje strane dok ne dobiju zlatnu koricu.
Ocijedite ih na ubrusu i poslužite tople ili sobne temperature.
(Stvar ukusa/Mondo)