• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tortilje od tikvica iz rerne

Autor Aleksandra Ljubičić

Ove tortilje savršene su kad želite da iskoristite višak tikvica na kreativan i zdrav način.

 Recept za tortilje od tikvica Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Sastojci:

Za tortilje:

  • 2 tikvice
  • 80 g sira
  • 2 ½ kašike parmezana
  • 1 jaje
  • vlašac sitno seckan, po ukusu
  • so, slatka paprika, bijeli luk u prahu po ukusu
  • 2 ½ kašike prezli

Za nadjev:

  • Paradajz (na kolutove)
  • Mocarela (seckana ili rendana)
  • Rukola
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Tortilje od tikvica su lagana i ukusna alternativa klasičnim podlogama od brašna, savršene za ljetnje obroke, večere bez griže savjesti ili zdravu užinu. Umjesto testa, koristi se smjesa od tikvica, sira i začina, pa su tortilje mekane, hranljive i lake za pripremu. Savršene su kad želite da iskoristite višak tikvica na kreativan i zdrav način.

Savjet:

Dobro ocijedite tikvice prije pripreme – što manje vode, to će tortilje biti čvršće i lakše za punjenje!

Tikvice operite i izrendajte, pa ih stavite u cjediljku i dobro posolite. Ostavite 10 minuta da puste vodu, zatim ih rukama ili gazom dobro iscjedite.

U većoj činiji sjedinite oceđene tikvice, sir, parmezan, jaje, vlašac, bijeli luk u prahu, so, prezle i po želji malo paprike. Sve dobro izmješajte da dobijete kompaktnu smjesu.

Kašikom vadite smjesu i oblikujte tortilje direktno na pleh obložen papirom za pečenje. Rukama ili poleđinom kašike spljoštite u diskove prečnika oko 12 cm.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i laganu čvrstinu. Izvadite tortilje i kratko prohladite. Zatim ih napunite paradajzom, mocarelom, rukolom i prelijte maslinovim uljem. Preklopite ili poslužite otvorene, kao male „pice“.

Ove tortilje su sjajne i tople i hladne – savršene za ponijeti ili kao lagani obrok uz jogurt ili supu.

(MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop