Kuhinja

Najljepši domaći džem od jagoda bez konzervansa

Domaći džem od jagoda bez konzervansa možete odmah da konzumirate i koristite za pripremu deserata.

Najlepši domaći džem od jagoda bez konzervansa
Izvor: prt scr / yt / Preppy Kitchen

Sastojci:

  • 900 g jagoda, prepolovljenih
  • 250 g kristal šećera
  • 2 kašike limunovog soka
Zašto je korisno da jedete jagode?

Jagode su prava riznica vitamina C, a sadrže i mangan, kalijum, folate i druge minerale i vitamine. Antocijan koji im daje boju je blagotvoran za srce. Imaju antioksidativna i antibaktrerijska svojstva.

Recept za domaći džem od jagoda:

Kako biste napravili ovaj džem, prvo pripremite jagode tako što ćete ih oprati, oljuštiti i grubo isjeckati. Dodajte isjeckane jagode, šećer i limunov sok u veliku šerpu. Stavite na srednje jaku vatru. Često miješajući, dovedite do ključanja. Smanjite vatru na srednje nisku da bi nastavilo da se krčka na tihoj vatri.

Ostavite da krčka oko 45 minuta, često miješajući, dok džem ne postane gust poput sirupa. Sklonite džem sa vatre ako se zgusnuo po vašoj želji ili nastavite da krčkate dok ne postignete željenu gustinu. Kada je gotov, sipajte džem u teglu i ohladite preko noći. Uživajte! 

(StvarUkusa/Mondo)