Ovaj namaz od pileće džigerice i svežeg sira ne traži ni puno novca ni puno vremena – samo malo pažnje i dobre volje.

Sastojci:
- 200 g pileće džigerice
- 150 g svježeg sira
- 4 kuvana jajeta
- 1 čen bijelog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 4 kašike sitno sjeckanog zelenog povrća (mirođija, peršun ili kombinacija)
Priprema:
Domaći, jeftin i pun ukusa – ovaj namaz je idealan za doručak, večeru ili posluženje uz topli hleb ili krekere. Lako se sprema, a rezultat je kremast i ukusan namaz.
Skuvajte jaja, pa ih oljuštite i ostavite da se prohlade. Očistite pileću džigericu od žilica i suvišnog masnog tkiva. Skuvajte džigericu u blago posoljenoj vodi 10–15 minuta, dok ne omekša. Propržite seckani bijeli luk kratko na maslinovom ulju dok ne zamiriše, ali pazite da ne zagori.
U blender stavite kuvanu džigericu, jaja, sir, bijeli luk sa uljem, so i biber. Izmiksajte sve do glatke i kremaste teksture. Dodajte sitno seckano zeleno povrće i promješajte ručno, da se zadrži svježina i tekstura. Ohladite u frižideru barem 30 minuta prije serviranja, da se ukusi sjedine.
(MONDO)