• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftin namaz od pileće džigerice i svježeg sira

Autor mondo.ba

Ovaj namaz od pileće džigerice i svežeg sira ne traži ni puno novca ni puno vremena – samo malo pažnje i dobre volje.

 Recept za anmaz od pileće džigerice Izvor: Printscreen/Youtube/Калнина Наталья

Sastojci:

  • 200 g pileće džigerice
  • 150 g svježeg sira 
  • 4 kuvana jajeta
  • 1 čen bijelog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 4 kašike sitno sjeckanog zelenog povrća (mirođija, peršun ili kombinacija)

Priprema:

Domaći, jeftin i pun ukusa – ovaj namaz je idealan za doručak, večeru ili posluženje uz topli hleb ili krekere. Lako se sprema, a rezultat je kremast i ukusan namaz.

Savjet:

Ako želite još nježniju strukturu, dodajte kašiku pavlake ili malo maslaca pri blendanju.

Skuvajte jaja, pa ih oljuštite i ostavite da se prohlade. Očistite pileću džigericu od žilica i suvišnog masnog tkiva. Skuvajte džigericu u blago posoljenoj vodi 10–15 minuta, dok ne omekša. Propržite seckani bijeli luk kratko na maslinovom ulju dok ne zamiriše, ali pazite da ne zagori.

U blender stavite kuvanu džigericu, jaja, sir, bijeli luk sa uljem, so i biber. Izmiksajte sve do glatke i kremaste teksture. Dodajte sitno seckano zeleno povrće i promješajte ručno, da se zadrži svježina i tekstura. Ohladite u frižideru barem 30 minuta prije serviranja, da se ukusi sjedine.

(MONDO)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop