Kuhinja

Brzo, pikantno i zdravo: Špagete s belim lukom za 20 minuta

Autor mondo.rs

Sa špagetama nikada nećete pogrešiti!

Ako nemate dovljno vremena za pripremu komplikovanijeg ručka, špagete su uvek dobar izbor.

Umesto klasične testenine sa melevenim mesom i "crvenim" ili belim sosom, ovog puta odaberite nešto pikantniji recept.

Špagete sa belim lukom i parmezanom će oduševiti vaše ukućane!

Sastojci:
400 g špageta
1 kašika biljnog začina
5 čena belog luka
2-3 kašike suncokretovog ulja
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike iseckanog peršuna
2 kašike iseckanog svežeg bosiljka
narendani parmezan

Priprema:

aslinovo ulje pomešati sa četiri iseckana čena belog luka, peršunom i iseckanim bosiljkom. Špagete skuvati u slanoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejanom ulju, kratko propeći očišćen i na četvrtine isečen čen belog luka. Tiganj skloniti s vatre, a beli luk izvaditi. Dodati špagete, posuti biljnim začinom, preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja, bosiljka, peršuna i belog luka i sve dobro izmešati. Tiganj sa špagetama vratiti na vatru i sve kratko zagrejati (2-3 minuta). Služiti sa narendanim parmezanom.

Tagovi