• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak gotov za pola sata: Neodoljivi pileći zalogajčići sa susamom

Autor mondo.rs

Kada treba da spremite ručak "na brzinu", evo dobrog recepta!

Piletinu uglavnom svi vole, tako da sa ovim receptom ne možete da pogrešite ni kada treba da poslužite goste.

Sastojci:

Oko 600 grama pilećeg filea

Možda će vas zanimati

Tri kašike brašna

Tri kašike ulja

180 mililitara soja sosa

Tri čena belog luka

Kašika rendanog đumbira

Dve kašike kukuruznog skroba

Dve šolje seckanih pečuraka

Dve manje šargarepe

Dve kašike susama

Priprema:

Iseckajte piletinu na kocke veličine zalogajčića, pa je uvaljajte u brašno. U tiganju zagrejte kašiku ulja, pa u to stavite trećinu mesa i propržite oko dva minuta. Isto uradite i sa drugom i trećom trećinom mesa – ako stavite sve odjednom, kockice mesa će se previše slepiti jedna za drugu.

Pomešajte soja sos, seckani beli luk, đumbir i kukuruzni skrob, pa sve to zajedno stavite u tiganj na vatru srednje jačine. Dodajte pečurke, propržite tri-četiri minuta uz često mešanje. Dodajte piletinu i promešajte da upije sos. Ostavite na vatri još četiri-pet minuta, na kraju dodajte šargarepu i susam, pa posle dva minuta sklonite sa vatre.

Ova piletina se najbolje kombinuje uz pirinač ili neko povrće po želji.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop