Boje i mirisi jeseni na tanjiru Pileci paprikas s bundevom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Boje i mirisi jeseni na tanjiru: Pileći paprikaš s bundevom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Drugačiji, ukusni recept za paprikaš!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Ann_Zhuravleva

Ukusni pileći paprikaš sa notom kasne jeseni, bundevom.

U zavisnosti od toga koliko začinjenu hranu volite, možete ga začiniti i ljutom paprikom i dobiti pikantnu verziju.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Šest karabataka
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
Jedna šargarepa
400 grama bundeve
Pola litra pileće supe od kocke
Čaša kisele pavlake
Kašičica tucane paprike
Maslinovo ulje
So, biber

Priprema:

Zagrejte ulje šerpi sa dubokim dnom, i propržite karabatake sa obe strane po nekoliko minuta tako da poprime zlatnu boju. Izvadite meso na tanjir, a u šerpi propržite sitno seckani luk, šargarepu isečenu na kolutiće i kockice bundeve. Nalijte supom, pustite da provri, začinite paprikom, solju i biberom.

U posudi za pečenje, poređajte piletinu, prelijte sosom i zapecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta, ili dok bundeva ne postane meka.

Pre serviranja, umešajte u sos kiselu pavlaku i poslužite uz krompir, pirinač ili testeninu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader