Drugačiji, ukusni recept za paprikaš!
Ukusni pileći paprikaš sa notom kasne jeseni, bundevom.
U zavisnosti od toga koliko začinjenu hranu volite, možete ga začiniti i ljutom paprikom i dobiti pikantnu verziju.
Sastojci:
Šest karabataka
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
Jedna šargarepa
400 grama bundeve
Pola litra pileće supe od kocke
Čaša kisele pavlake
Kašičica tucane paprike
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Zagrejte ulje šerpi sa dubokim dnom, i propržite karabatake sa obe strane po nekoliko minuta tako da poprime zlatnu boju. Izvadite meso na tanjir, a u šerpi propržite sitno seckani luk, šargarepu isečenu na kolutiće i kockice bundeve. Nalijte supom, pustite da provri, začinite paprikom, solju i biberom.
U posudi za pečenje, poređajte piletinu, prelijte sosom i zapecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta, ili dok bundeva ne postane meka.
Pre serviranja, umešajte u sos kiselu pavlaku i poslužite uz krompir, pirinač ili testeninu.