Topla i kremesta, supa u kojoj uživaju sve generacije!
Ne morate stalno da spremate klasičnu supu – obradujte ukućane ovom krem supom koju svi vole!
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
220 grama pilećeg mesa
So i biber po ukusu
30 grama putera
Tri čena belog luka
220 grama pečuraka
Glavica crnog luka
Tri šargarepe
Dve stabljike celera (iseckati)
Pola kašičice suvog timijana
30 grama brašna
Četiri šolje pilećeg bujona
190 mililitara punomasnog mleka
60 mililitara pavlake za kuvanje
Dve kašike seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Iseckajte pileće meso na kockice, stavite malo soli i bibera, pa propržite u tiganju 2-3 minuta i odložite sa strane.
U tiganju rastopite puter, pa u to dodajte beli luk, pečurke, crni luk, šargarepu i celer. Krčkajte uz mešanje tri-četiri minuta, dodajte timijan i krčkajte još oko minut. Zatim u to dodajte brašno i ostavite oko minut, da dobije braonkastu boju, pa sipajte pileći bujon, pileće meso i ostavite da se krčka oko četiri-pet minuta uz mešanje.
U to sipajte punomasno mleko i pavlaku za kuvanje, ostavite na vatri minut-dva, dodajte so i biber po ukusu i poslužite toplu supu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!