Zagrijaće vas i okrijepiti!
Evo šta vam je potrebno za pripremu supe od pasulja i kelja.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Manja glavica crnog luka
Jedna šargarepa
Dvije stabljike celera
Dvije kašike paradajz-pirea
Dva čena bijelog luka
Oko pola kilograma skuvanog bijelog pasulja
Litar bujona od povrća
Kašika timijana
100 grama rendanog kelja
Sok od polovine limuna
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u tiganju na vatri srednje jačine. Dodajte crni luk, šargarepu i celer, propržite desetak minuta da omekšaju. Pojačajte vatru, dodajte paradajz pire, bijeli luk i krčkajte još minut-dva. Zatim u to dodajte pasulj sa bujonom od povrća i timijan, ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta.
Sklonite tiganj sa vatre i polovinu supe nalijte u posudu. Jednu polovinu umutite blenderom kako bi bila kašasta, a drugi dio vratite u tiganj i u to dodajte kelj. Posolite i stavite biber po želji, krčkajte oko 15 minuta uz često miješanje, zatim spojite sa kašastom polovinom supe i dodajte sok od limuna. Promiješajte, sklonite sa vatre i poslužite. Po želji u tanjiru preko ove supe možete da narendante malo parmezana.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!