Ova supa kremastog, bogatog ukusa će vas brzo zagrejati.
Evo sjajnog recepta za zdrav obrok, za sve one koji vole perčuke.
Sastojci:
400 grama šampinjona
Dve kašike maslinovog ulja
Veći crni luk
Dva čena belog luka
Kašičica soli
Čaša mleka
1,5 decilitara pavlake za kuvanje
Kašičica belog sirćeta
Pola kašičice suve mirođije
Pola kašičice bibera
Četiri kašike gustina
Priprema:
Sipajte ulje u veći tiganj ili šerpu i zagrejte ga na srednje jakoj vatri. Pečurke i crni luk iseckane na sitne komade pržite oko deset minuta. Dodajte beli luk, so, sirće, mirođiju i biber, pa ostavite da se krčka oko minuta.
U posudu pomešajte mleko, pavlaku za kuvanje i gustin, pa sipajte u šerpu. Ostavite da proključa, pa na nešto manjoj vatri krčkajte još tri-četiri minuta i mešajte.
Kako vi najviše volite da spremate pečurke?