Može da se jede i hladna, zbog čega je idealna i za letnje dane.
Činjenica je da leti, manje nego zimi, jedemo čorbe i supe. Ali, ovu čorbu možete da napravite jer se sprema za svega pola sata, a može da se jede i hladna, pa se nećete "skuvati".
Sastojci:
800 grama šargarepe
Tri kocke supe od povrća
Dva litra vode
Pola kafene šolje ulja
Kašika brašna
Kašika pavlake
So i suvi začin po ukusu
Priprema:
Šargarepu očistite i oljuštite, pa je stavite u kipuću vodu da se kuva. Kada omekša, sklonite sa vatre i ispasirajte se. U vodu u kojoj je kuvana šargarepa stavite kockice za supu i dobro izmešajte, pa stavite da se skuva prema uputstvima sa pakovanja.
U dubljoj šerpi na vrelom ulju propržite brašno i dodaje šargarepu, pa ostavite kratko na vatri, mešajući da ne zagori. U to dodajte supu napravljenu od kockica i ostavite još nekoliko minuta da se prokuva.
Gotovu čorbu po želji začinite kiselom pavlakom, a možete da je jedete toplu ili hladnu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!