Minestrone supa recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Idealna za hladnije dane: Zimska verzija italijanske minestrone supe

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Pravi se veoma jednostavno, recept je pogodan i za početnike!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Olga Mazyarkina

Minestrone je tradicionalna italijanska supa, koja se spremala još u doba starog Rima. Ono što ovaj recept čini idealnim je činjenica da se uvek koristi sezonsko povrće, dakle zgodna je za one koji nemaju previše vremena da "trknu" do prodavnice - jednostavno iskoristite povrće koje već imate kod kuće.

U ovoj zimskoj varijanti, slobodno možete koristiti smrznuti grašak ili karfiol.

Možda će vas zanimati

Sastojci:


Jedna veća glavica luka

Dva čena belog luka

Dva veća krompira

Litar supe od povrća, iz kocke

Konzerva pasulja

150 grama graška

200 grama karfiola

Priprema:

Ulje zagrejte u većoj šerpi, na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, so i biber i dinstajte dok ne poprimi zlatnožutu boju. Zatim dodajte krompir iseckan na kockice, zalijte supom i ostavite da se krčka 7-8 minuta. Dodajte grašak i karfiol razdvojen na manje cvetove, i kuvajte dok krompir ne postane mek. Pred sam kraj dodajte pasulj, trebalo bi samo da se zagreje sa svim ostalim sastojcima.

Po želji pospite parmezanom i servirajte toplo.

Koja je vaša omiljena "zimska" supa ili čorba? Recite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Povezane vijesti

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader