Pravi se veoma jednostavno, recept je pogodan i za početnike!
Minestrone je tradicionalna italijanska supa, koja se spremala još u doba starog Rima. Ono što ovaj recept čini idealnim je činjenica da se uvek koristi sezonsko povrće, dakle zgodna je za one koji nemaju previše vremena da "trknu" do prodavnice - jednostavno iskoristite povrće koje već imate kod kuće.
U ovoj zimskoj varijanti, slobodno možete koristiti smrznuti grašak ili karfiol.
Sastojci:
Jedna veća glavica luka
Dva čena belog luka
Dva veća krompira
Litar supe od povrća, iz kocke
Konzerva pasulja
150 grama graška
200 grama karfiola
Priprema:
Ulje zagrejte u većoj šerpi, na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, so i biber i dinstajte dok ne poprimi zlatnožutu boju. Zatim dodajte krompir iseckan na kockice, zalijte supom i ostavite da se krčka 7-8 minuta. Dodajte grašak i karfiol razdvojen na manje cvetove, i kuvajte dok krompir ne postane mek. Pred sam kraj dodajte pasulj, trebalo bi samo da se zagreje sa svim ostalim sastojcima.
Po želji pospite parmezanom i servirajte toplo.
Koja je vaša omiljena "zimska" supa ili čorba? Recite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.