• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatke i mekane: Čizkejk kiflice od lisnatog testa

Autor mondo.rs

Treba vam oko pola sata da ih spremite, a uživaćete u svakom zalogaju!

Savršeno mekane kiflice od lisnatog testa, punjene slatkim krem sirom, oduševiće goste!

Sastojci:

Možda će vas zanimati

Kašičica mlevenog cimeta

Dve kašike šećera plus 50 grama šećera

220 grama krem sira

Kašičica ekstrakta vanile

Pola kilograma lisnatog testa

Ulje za prženje

Priprema:

I manjoj posudi pomešajte dve kašike šećera i cimet, pa to odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite krem sir da omekša i postane kremast, pa dodajte 50 grama šećera i kašičicu ekstrakta vanile i umutite. Odložite sa strane.

Nanesite malo brašna na radnu površinu i razvucite testo tanko, u krug, pa isecite na trouglove – vucite nožem od sredine kruga ka ivici. Zatim svaki trouglić premažite umućenim krem sirom i savijte trouglić u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.

Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane 30-60 sekundi ili dok ne postanu zlatno-braon.

Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus kako bi upio višak ulja, a odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop