Kuhinja

Brzo i ukusno: Savršen zimski kolač sa cimetom i medom

Autor w rs

Pravi se brzo i lako, a ukus će vas oduševiti.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač sa cimetom i medom!

Sastojci:

Puter, za podmazivanje pleha

320 grama brašna

Jedna i po kašičica praška za pecivo

Možda će vas zanimati

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Kašičica cimeta u prahu

Pola kašičice narendanog muskatnog oraščića

Tri jaja na sobnoj temperaturi

120 mililitara ulja

Kašičica ekstrakta vanile

Dve krupnije jabuke

85 grama meda

120 mililitara mleka

Kašičica fino narendane korice pomorandže

220 grama šećera

Šećer u prahu, za posipanje

Priprema:

Jabuke operite, očistite i isecite na kockice, pa ih stavite da se kuvaju u malo vode. Kad sasvim omekšaju, ispasirajte ih, tako da dobijete gustu kašu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje, i malčice ga podmažite puterom.

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarboni, so, cimet i muskatni oraščić.

U drugoj činiji, umutite jaja, dodajte ulje, ekstrakt vanile, kašu od jabuka, med, mleko, narendanu koricu pomorandže i šećer. Sjedinite sa suvim sastojcima, i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.

Sipajte u pleh, poravnajte i pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe suva. Kad je kolač sasvim pečen, izvadite ga i ostavite desetak minuta u plehu, a zatim nožem pažljivo odvojite od ivica pleha. Prebacite kolač na tanjir, pospite šećerom u prahu i služite uz kafu ili čaj.

Imate li vi neki dobar recept za "zimske" kolače? Pišite nam!