Spremni ocas posla Kolacici sa japanskom jabukom i suvim grozdjem

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Spremni očas posla: Kolačići sa japanskom jabukom i suvim grožđem

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uživajte u pravim jesenjim kolačićima!

Isprobajte super recept za kolačiće sa suvim grožđem, orasima i japanskom jabukom.

Sastojci:

Dve japanske jabuke

Kašičica sode bikarbone

Dve šolje brašna

Pola kašičica cimeta

Pola kašičice mlevenog karanfilića

Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića

Pola kašičice soli

Jedno jaje

Šolja šećera

115 grama putera

Šolja suvog grožđa

Šolja seckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Iscedite japansku jabuku, pa u pulpi rastvorite sodu bikarbonu i ostavite sa strane.

Pomešajte brašno i so, pa ih ostavite sa strane.

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte jaja i ceđenu japansku jabuku. Zatim u to dodajte suve sastojke, seckane orahe i suvo grođe, pa sve dobro izmešajte.

Na pleh obložen papirom za pečenje kašičicom vadite smesu, a zatim kolačiće pecite oko 15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop