Uživajte u pravim jesenjim kolačićima!
Isprobajte super recept za kolačiće sa suvim grožđem, orasima i japanskom jabukom.
Sastojci:
Dve japanske jabuke
Kašičica sode bikarbone
Dve šolje brašna
Pola kašičica cimeta
Pola kašičice mlevenog karanfilića
Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
Pola kašičice soli
Jedno jaje
Šolja šećera
115 grama putera
Šolja suvog grožđa
Šolja seckanih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Iscedite japansku jabuku, pa u pulpi rastvorite sodu bikarbonu i ostavite sa strane.
Pomešajte brašno i so, pa ih ostavite sa strane.
Umutite puter sa šećerom, pa dodajte jaja i ceđenu japansku jabuku. Zatim u to dodajte suve sastojke, seckane orahe i suvo grođe, pa sve dobro izmešajte.
Na pleh obložen papirom za pečenje kašičicom vadite smesu, a zatim kolačiće pecite oko 15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!