Kuhinja

Ukusi našeg detinjstva: Zapečene punjene jabuke

Autor mondo.rs

Kada klinci traže "nešto na brzinu"...

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Tatiana Volgutova

Kombinacija koštunjavog voća i meda već zvuči obećavajuće...

Preporuka je da birate malo kiselije jabuke, odlično se slažu sa slatkim filom!

Sastojci:

8 velikih dunja

4 kašike mlevenih oraha

2 kašike iseckanih lešnika

1 šaka kandiranog voća

4 kašike meda

1 kašičica cimeta

200 g šećera

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Jabuke prepoloviti i izdubiti. Pomešati mlevene orahe, kandirano voće (ako je potrebno, još ga iseckati), sitno isečene lešnike, cimet, šećer i med, pa time napuniti jabuke. Po vrhu posuti vanilin šećerom. Ovako nafilovane dunje zamotati kao paketiće u aluminijumsku foliju i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, otprilike 20-25 minuta.

Tagovi