Musaka od tikvica i plavog patlidzana

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Red povrća, red sira: Musaka od tikvica i plavog patlidžana

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uskusan recept jednostavne pripreme.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ALLEKO

Ručak koji ćete stalno pripremati svojim ukućanima!

Umesto klasične musake od krompira i mesa, napravite ovaj čuveni grčki specijalitet od raznovrsnog povrća i sira.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

300 g plavog patlidžana

300 g tikvica

300 g paradjz pelata

350 g sira

3 jajeta

1 čaša pavlake

Ostalo:

1 kašičica soli

po želji suvih začina

Priprema:

Plavi patlidžan i tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, posoliti i ostaviti sat vremena da malo otpuste tečnost. Vatrostalnu posudu podmazati, pa ređati prvo plavi patlidžan, preliti uljem, paradajz pelat, tikvice, pa prekriti usitnjenim sirom. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal (azvršiti tikvicama) i malo zaliti uljem. Prekriti folijom i staviti u rernu da se peče na 170 stepeni C, otprilike pola sata. Pred kraj pečenja, skloniti foliju i preliti umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratiti u rernu još malo da se zapeče.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader