Gibanica recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Provereni recept: Hrskava bakina gibanica

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Uvek uspe!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/olgalngs

Čak i najiskusnije domaćice ponekad imaju problem da nađu savršenu srazmeru ulja i sira.

Uz ovaj recept, nećete morati da razmišljate!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

600 g kora za gibanicu

500 g sitnog sira

2 dl kisele vode

4 jajeta

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

so

Priprema:

Umutiti jaja i pomešati sa izgnječenim sirom. Dodati kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so (zavisi koliko je slan sir). Nauljiti pleh (prečnika 28 cm) i staviti 1 ½ koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana pleha. Ostaviti jednu celu koru sa strane za prekrivanje. Ostale kore podeliti na pola i svaku polovinu umakati u fil, zgužvati i ređati u šerpu da prekriju celo dno. Tako raditi sve dok se ne utroši sav materijal. Ako ostane malo fila, preliti ga preko zgužvanih kora. Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i odvojenom korom prekriti celu pitu. Poprskati uljem i kiselom vodom i peći oko 40 minuta na 200 stepeni C.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader