Obrok gotov za 20 minuta Ovako spremljena piletina je najmekanija

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Obrok gotov za 20 minuta: Ovako spremljena piletina je najmekanija

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Idealan recept kada nemate mnogo vremena za pripremu obroka!

Izvor: Guliver/Getty Images/Bartosz Luczak

Piletina spremljena na ovaj način je veoma mekana i ukusna, uverite se i sami!

Sastojci:

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...)

Dve kašike maslinovog ulja

60 mililitara jabukovog sirćeta

55 grama hladnog putera (iseći na kockice)

Kašika vode (po potrebi)

Priprema:

Pospite piletinu solju i biberom.

U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa. Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.

Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.

Imate li vi i neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop