Kuhinja

Ukusna i zdrava: Čorbica od pečuraka

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Za ljubitelje povrća, imamo odličan recept!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/amberto4ka

Recepti sa pečurkama su uvek popularni, ovoga puta predlažemo vam ukusnu čorbicu sa šampinjonima i povrćem! Ako želite posnu varijantu, samo upotrebite kocku od povrća.

Sastojci:

200 grama šampinjona

Dva krompira

Jedna šargarepa

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Majčina dušica

Kocka pileće supe (ili povrtne, ako želite posnu)

Maslinovo ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite i iseckajte na listiće. Krompir i šargarepu oljuštite i nasecite na kockice.

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šampinjone i pustite da sve malo porumeni. Ubacite krompir i šargarepu, nalijte supom (700 mililitara) i pustite da provri. Začinite majčinom dušicom, smanjite vatru i krčkajte dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.