• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laki recept za sufle koji se uvek ispeče savršeno, bude vazdušast i ukusan!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Recept od kojeg, navodno, strahuju i kuvari. Objasnićemo vam trikove uz pomoć kojih će uvek ispasti savršen!

 Sufle recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/margouillatphotos

Ako želite da se oprobate sa klasičnim receptima, predstavljamo vam jednostavni recept za sufle sa sirom. Od ovog specijaliteta mnogi strahuju, jer misle da će se sufle "izduvati" pre nego što stigne do stola, ali pratite ove korake i savete i ispašće super!

Sastojci:

Dve kašike maslaca
Dve kašike brašna
150 mililitara mleka
Dva jaja
Pola šolje narendanog sira
Dve kašičice parmezana
Pola kašičice senfa
So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni, dve posudice za pečenje podmažite maslacem i pospite parmezanom.

Na srednjoj vatri otopite maslac, dodajte mu brašno i mešajte non-stop puna dva minuta. Važno je da se brašno skuva, čućete ga kako cvrči, ali da ne zagori.

Po isteku tog vremena, postepeno dodajte mleko i nastavite da mešate. Prvo će vam se činiti da će grudvice ostati, ali ako uporno mešate i mleko dodajete postepeno, dobićete gladak bešamel. Po ukusu začinite solju i biberom.

Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca umutite sa senfom i dodajte sosu. I ovde je važno da žustro mešate da se žumance ne bi skuvalo u dodiru sa vrućom šerpom. Umešajte sir i mešajte dok se ne rastopi. Dobijenu smesu sklonite s vatre i ostavite da dostigne sobnu temperaturu.

U međuvremenu umutite belanca dok ne dobijete srednje čvrst sneg. Trećinu belanaca dodajte sosu i dobro promešajte, a zatim tu mešavinu dodajte preostalim belancima i lagano umutite. Sipajte u posudice za pečenje, ubacite u rernu, odmah smanjite temperaturu na 170 i pecite 30 do 35 minuta. Najvažniji korak u pečenju suflea je taj da NE otvarate vrata rerne!

Poslužite ga dok je još topao, tada će biti najukusniji i najvazdušastiji.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop