Pasta u sosu od plavog patlidzana

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Ukusan, brz ručak: Pasta u sosu od plavog patlidžana

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac
Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Gotovo za manje od pola sata, ukus i miris Italije na vašem tanjiru!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ALLEKO

Ako tražite recept za brzi ručak ili večeru sa patlidžanom, predlažemo vam ovu jednostavnu, mirisnu verziju paste u sosu od patlidžana i paradajza.

Sastojci:

400 grama suve testenine po izboru

Jedan veliki patlidžan

Tri čena belog luka

Dva veća paradajza (ili konzerva paradajza pelata)

Sušeni origano

So, biber

Maslinovo ulje

Parmezan

Priprema:

Patlidžan ne morate da ljuštite ako ne želite, ali ga temeljno operite i isecite na kockice. Na maslinovom ulju ga propržite zajedno sa sitno seckanim belim lukom.

Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.

Patlidžanu dodajte paradajz, malo ga usitnite mešajući i krčkajte dok patlidžan ne omekša. Dobro začinite solju, biberom i sušenim origanom.

Pomešajte oceđenu testeninu sa sosom, i jelo servirajte dok je još uvek toplo, a pre serviranja ga pospite parmezanom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader