Kuhinja

Slatkiš u čaši, gotov za 20 minuta! Roze-beli mus od malina

Autor mondo.rs

Kad vam se prijede slatko, a nemate vremena za komplikovane recepte...

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AnnaPustynnikova

Sastojci:

Roze krem:

350 g smrznutih malina 

120 g šećera

50 ml vode

2 belanceta

4 kašike slatke pavlake

2 vanilin šećera

1 listić želatina

Beli krem:

3 žumanceta

2 kašike šećera

40 g margarina

2 dl slatke pavlake

100 g bele čokolade

1 vanilin šećer

2 kašike mleka

1/2 kesice želatina

Priprema:

Roze krem: Zagrejati vodu sa šećerom, dok se šećer ne istopi. Oceđene maline usitniti u blenderu, pa ih sjediniti sa šećernim sirupom. Sve izblendirati, pa procediti da se uklone semenke malina. Dodati želatin, prethodno nabubreo u hladnoj vodi. Zagrevati lagano uz mešanje, dok se želatin ne rastopi. Ohladiti. Belanca ulupati u sneg, a vanilin šećer i pavlaku u šlag, pa sjediniti i umešati krem od malina. Rasporediti u odgovarajuće čaše i staviti u frižider. Beli krem: Sjediniti žumanca, šećer, mleko i margarin, pa kuvati uz mešanje. Skloniti sa pare, dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. U prohlađeno dodati umućenu slatku pavlaku i naneti preko roze krema. Dekorisati po želji.