• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klasična savijača je super, ali ovu pitu od spanaća morate da probate!

Autor mondo.rs

Francuski specijalitet, za jutro, podne, veče...

 Klasična savijača je super, ali ovu pitu od spanaća morate da probate! Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Olha_Afanasieva

Sastojci:

Testo:

3 šolje brašna

150 g hladnog putera

2 jajeta

3 kašike hladne vode

1/2 kašičice soli

1 kašičica sušenog bosiljka (ili origana)

Fil:

300 g zaleđenog spanaća

3 šolje usitnjenog feta sira

3 jajeta

1 kašika maslinovog ulja

4 kašike jogurta

1/2 kašičice soli

1/2 šolje brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 šolje rendanog parmezana

1/3 kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Umesiti brašno, so, i hladan puter u sipkavu smesu. Dodati jaja, bosiljak i vodu i sve dobro zamesiti. Oblikovati u jufku, umotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata. Odmrznut spanać dobro ocediti i pomešati sa maslinovim uljem, jogurtom, fetom, jajima, brašnom i praškom za pecivo. Dodati so, parmezan i biber i staviti u frižider. Uključiti rernu na 220 stepeni C. Testo razviti i obložiti okruglu tepsiju (da viri preko ivica 2 cm). Na par mesta izbockati viljuškom. Sipati smesu od sira i spanaća, poravnati, a višak testa saviti na unutra. Peći otprilike 45 minuta (paziti da se ne prepeče). Malo prohladiti i odmah služiti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop