Klasicna savijaca je super ali ovu pitu od spanaca morate da probate

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Klasična savijača je super, ali ovu pitu od spanaća morate da probate!

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Francuski specijalitet, za jutro, podne, veče...

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Olha_Afanasieva

Sastojci:

Testo:

3 šolje brašna

150 g hladnog putera

2 jajeta

3 kašike hladne vode

1/2 kašičice soli

1 kašičica sušenog bosiljka (ili origana)

Fil:

300 g zaleđenog spanaća

3 šolje usitnjenog feta sira

3 jajeta

1 kašika maslinovog ulja

4 kašike jogurta

1/2 kašičice soli

1/2 šolje brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 šolje rendanog parmezana

1/3 kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Umesiti brašno, so, i hladan puter u sipkavu smesu. Dodati jaja, bosiljak i vodu i sve dobro zamesiti. Oblikovati u jufku, umotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata. Odmrznut spanać dobro ocediti i pomešati sa maslinovim uljem, jogurtom, fetom, jajima, brašnom i praškom za pecivo. Dodati so, parmezan i biber i staviti u frižider. Uključiti rernu na 220 stepeni C. Testo razviti i obložiti okruglu tepsiju (da viri preko ivica 2 cm). Na par mesta izbockati viljuškom. Sipati smesu od sira i spanaća, poravnati, a višak testa saviti na unutra. Peći otprilike 45 minuta (paziti da se ne prepeče). Malo prohladiti i odmah služiti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader