Gotov za pola sata!

Doručak za 10! Omlet sa povrćem i šunkom

Autor Maja Gašić

Energetski bogat i savršenog ukusa!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Wiktory

Sastojci:

2 kašike graška iz konzerve

4 čeri paradajza

150 g tanko isječene šunke 

6 jajeta

100 g fete 

trapista po potrebi 

začin C

biber

malo svježeg peršunovog lista

Priprema:

Rernu uključiti na 220 stepeni C. Na malo ulja, u tiganju, kratko proržiti tanko isječenu šunku. Dodati paradajz isječen na kriške i grašak i još kratko dinstati. Sve zajedno istresti u tepsiju prečnika 26 cm. Jaja dobro umutiti i dodati im usitnjen feta sir. Malo posoliti, pobiberiti, dodati začin C, dobro promiješati i preliti preko šunke i povrća. Preko narendati trapist. Staviti u rernu da se malo zapeče (oko 10 minuta), dok se sir ne istopi. Vruć omlet dekorisati komadićima šunke i sitno isječenim peršunom.