Kuhinja

Najlakši recept za ukusan ručak: Pečeni krompir zaliven pavlakom

Autor Nataša Petrović

Ukusan obrok na stolu bez mnogo truda!

Izvor: Guliver/Getty Images/robynmac

Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, tako da nema šanse da omašite ukoliko ovakvim ručkom dočekate goste. A recept ne može da omane!

Sastojci:

10 grama putera

800 grama krompira

Dva čena bijelog luka

Dvije kašike sjeckanog timijana

300 mililitara pavlake za kuvanje

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni, a pleh podmažite uljem.

Krompir oljuštite i isjecite na tanke listiće. Poređajte krompir tako da se listići preklapaju, i da prekriju cijelo dno pleha. Odozgo pospite trećinu timijana i trećinu bijelog luka. Opet odozgo poređajte krompir, timijan, pa bijeli luk, pa još jedan sloj krompira, bijelog luka i timijana. Odozgo nalijte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite.

Pleh prekrijte aluminijumskom folijom, pecite oko 35-40 minuta, sklonite foliju, pa pecite još oko pola sata, da krompir dobije zlatnu boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!